Aksjonærregisteroppgaven

Spørsmål og svar

Lurer du på noe? Her finner du svar på de vanligste spørsmålene.

Hvis du ikke finner svar her, kan du gå til kontaktsiden for å sende oss en e-post. E-post besvares hver dag, også i helger.
Du kan også ta kontakt via chat her på nettsiden, eller på facebook.

Når er siste frist for innlevering?

Svar: Siste frist for innlevering av aksjonærregisteroppgaven for 2022 er 31. januar 2023.

Er det bindingstid på abonnement?

Svar:  Vårt abonnement på aksjonærregisteroppgaven har ingen bindingstid. Abonnement er for selskaper som ønsker å slippe å tenke på aksjonærregisteroppgaven hvert år. Dersom du ikke har behov for abonnement kan det sies opp når som helst(senest to dager før årlig fornyelse).

Når leverer dere inn aksjonærregisteroppgaven?

Svar:  Før vi går i gang bruker vi tid på å hente inn dokumentasjon fra eierne i tilfeller der det har vært aksjesalg, utbytte, fusjon, o.l. i løpet av regnskapsåret. På grunn av dette samler vi normalt opp i puljer per dag, og det kan dermed ta noe tid før du mottar bekreftelse på at oppgaven er godkjent.

Hva er vitsen med aksjonærregisteroppgaven?

Svar: Mye av vitsen er at Skatteetaten skal kunne få laget «Aksjeoppgaven» til aksjonærene før den ferdigutfylte selvangivelsen kommer. Dette skjemaet kommer enten elektronisk i altinn, eller i posten rundt mars-april hvert år, cirka halvannen måned etter at du skulle ha levert aksjonærregisteroppgave for selskapet ditt. Les denne artikkelen.

Hvorfor registreres Foras Drift AS som regnskapsfører for min bedrift?

Svar: Å registrere Foras Drift AS som regnskapsfører er den løsningen som gir oss de nødvendige tilganger i altinn, med minst administrasjon for våre kunder.

Hvorfor trenger dere tilgang i Altinn?

Svar: For å kunne sende inn aksjonærregisteroppgaven må vi ha rettigheter til å sende inn oppgaven for din bedrift.

Jeg har glemt innloggingen min til Altinn?

Svar: Les denne artikkelen.

Hvem er Foras Drift AS?

Svar: Foras Drift AS er et autorisert regnskapsbyrå som ønsker å levere fremtidsrettede tjenester som tilpasses etter kundenes behov. Foras Drift AS håndterer behandlingen av aksjonærregisteroppgaver på vegne av Aksjonærregisteroppgaven.no. Du kan lese mer om hvem vi er her.

Får jeg pengene igjen hvis jeg ikke er fornøyd?

Svar: Tjenesten leveres i henhold til kjøpsvilkårene, som du aksepterer når du bestiller. Vi gir ikke refusjon med mindre det er klart at Foras har gjort en alvorlig feil, eller at vi ikke klart å levere hele den avtalte tjenesten på grunn av feil fra Foras sin side. I slike tilfeller er erstatningen begrenset til Tjenestens salgssum. Kjøpsvilkårene kan du lese her.