Aksjonærregisteroppgaven

Spørsmål og svar

Lurer du på noe? Her finner du svar på de vanligste spørsmålene.

Hvis du ikke finner svar her, kan du gå til kontaktsiden for å sende oss en e-post, eller du kan ringe oss på 21 09 54 70 mellom kl. 08.00 og 16.00. E-post besvares hver dag, også i helger.

Når er siste frist for innlevering?

Svar: Siste frist for innlevering er 31. januar 2018.

Når leverer dere inn aksjonærregisteroppgaven?

Svar: For å rasjonalisere jobben med å sende inn hundrevis av oppgaver, samler vi opp før vi setter i gang med innsendelsene. Før vi går i gang bruker vi tid på å hente inn dokumentasjon fra eierne i tilfeller der det har vært aksjesalg, fusjon, o.l. i løpet av regnskapsåret. På grunn av at vi samler opp i puljer, kan det ta tid før du får svar om at innsendelsen er i orden. De fleste oppgavene vil bli levert i siste del av januar.

Hva er vitsen med aksjonærregisteroppgaven?

Svar: Mye av vitsen er at Skattetaten skal kunne få laget «Aksjer- og egenkapitalbevis» til deg før den ferdigutfylte selvangivelsen kommer i posten. Dette skjemaet kommer i posten i midten av mars hvert år, cirka halvannen måned etter at du skulle ha levert aksjonærregisteroppgave for selskapet ditt. Les denne artikkelen.

Jeg har glemt innloggingen min til Altinn?

Svar: Les denne artikkelen.

Hvem er Conta Firmadrift AS?

Svar: Conta Firmadrift AS er en del av Conta-konsernet. Conta Firmadrift håndterer behandlingen av aksjonærregisteroppgaver. Mange som har vært kunder tidligere vil allerede ha gitt tilgang i Altinn til Conta Firmadrift AS. Hvis det er tilfelle, slipper du å gi tilgang på nytt. Conta Firmadrift holder til i Orkanger.

Får jeg pengene igjen hvis jeg ikke er fornøyd?

Svar: Tjenesten leveres i henhold til kjøpsvilkårene, som du aksepterer når du betaler. Vi gir ikke refusjon med mindre det er klart at Conta/Conta Firmadrift har gjort en alvorlig feil eller ikke klart å levere hele den avtalte tjenesten. I slike tilfeller er erstatningen begrensa til Tjenestens salgssum. Kundevilkårene kan du lese her.